Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Pateuri cu brânză”, fără brânză
11.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 230

Multe dinte pateurile „cu brânză” oferite spre vânzare de patiseriile din Olt conțin mai mult grăsimi vegetale, unele nesănătoase. Consumatorii nu sunt informați despre acest lucru, au concluzionat inspectorii veterinari și comisarii de la Protecția Consumatorilor în urma controalelor derulate în tot județul.


Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor e cu ochii pe unitățile care vând produse de patiserie, dar și pe fast-food-uri și pizzerii. Îi bănuiesc pe cei care produc aceste alimente vândute la scară largă că îi păcălesc pe consumatori în legătură cu ingredientele pe care le folosesc. Până acum, cei mai mulți operatori economici au fost prinși cu nereguli.
Comisarii de la Protecția Consumatorului insistă pe informarea corectă a cumpărătorului. Acesta trebuie să știe că pateurile nu au brânză, ci un preparat pe bază de grăsimi vegetale și să aleagă în cunoștință de cauză.
Și inspectorii veterinari au prelevat probe din pateurile cu brânză, dar și din alte produse de patiserie și au găsit aceleași nereguli. Informare deficitară în legătură cu ingredientele folosite, primul pe lista celor falsificate fiind brânza.
Același mod de a păcăli clienții l-au adoptat și mulți comercianți de cafea din județ. Produsele cu lapte conțineau prafuri cu grăsimi vegetale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE