Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Pateuri cu brânză”, fără brânză
11.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 217

Multe dinte pateurile „cu brânză” oferite spre vânzare de patiseriile din Olt conțin mai mult grăsimi vegetale, unele nesănătoase. Consumatorii nu sunt informați despre acest lucru, au concluzionat inspectorii veterinari și comisarii de la Protecția Consumatorilor în urma controalelor derulate în tot județul.


Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor e cu ochii pe unitățile care vând produse de patiserie, dar și pe fast-food-uri și pizzerii. Îi bănuiesc pe cei care produc aceste alimente vândute la scară largă că îi păcălesc pe consumatori în legătură cu ingredientele pe care le folosesc. Până acum, cei mai mulți operatori economici au fost prinși cu nereguli.
Comisarii de la Protecția Consumatorului insistă pe informarea corectă a cumpărătorului. Acesta trebuie să știe că pateurile nu au brânză, ci un preparat pe bază de grăsimi vegetale și să aleagă în cunoștință de cauză.
Și inspectorii veterinari au prelevat probe din pateurile cu brânză, dar și din alte produse de patiserie și au găsit aceleași nereguli. Informare deficitară în legătură cu ingredientele folosite, primul pe lista celor falsificate fiind brânza.
Același mod de a păcăli clienții l-au adoptat și mulți comercianți de cafea din județ. Produsele cu lapte conțineau prafuri cu grăsimi vegetale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019