Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
La cumpărături, cu sacoșa de acasă
11.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 180

Recent, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, majorarea ecotaxei pentru pungile din plastic, de la 0,10 lei, la 0,15 lei. Scopul principal al acestei măsuri este reducerea consumului de pungi de plastic, produse care au un impact devastator asupra mediului. Noile prețuri îi determină pe slătineni să vină la cumpărături cu pungi de acasă.


Comercianții care pun la dispoziția clienților pungi de plastic vor plăti de acum, la Administrarea Fondului pentru Mediu, o ecotaxă mai mare. Aceasta se va aplica tuturor pungilor din plastic fabricate din materiale obținute din resurse neregenerabile, respectiv minerale și combustibili fosili. Indiferent de formă sau grosime, pentru fiecare produs se va plăti în plus.
După utilizarea lor, depozitate necorespunzător, pungile sunt dăunătoare mediului înconjurător, spun specialiștii.

În urma acestei majorări a taxei, slătinenii sunt hotărâți să vină la cumpărături cu pungile de acasă.
Nu sunt supuse taxării pungile și sacoșele confecționate din materiale obținute din resurse regenerabile, vegetale și animale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019