Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi focare de pestă la Cilieni
10.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 84

Veterinarii olteni au confirmat existența a trei focare de pestă porcină în Cilieni. Porcii unui vecin și ai unei rude a proprietarului unde a fost descoperit primul focar poartă virusul. Aceasta a fost adus, se pare, de un muncitor din Teleorman, care lucra în solariile familiei respective. Toți porcii din localitate sunt inventariați.


Pesta porcină africană se extinde la Cilieni. După primul focar confirmat ieri, acum boala a fost descoperită în alte două gospodării, anunță conducerea Direcției Veterinare.

Cel mai probabil, virusul a fost adus de un bărbat din Teleorman, care lucrează în solariile familiei unde s-a descoperit primul focar. În județul vecin pesta evoluează în 7 localități.
Medicii veterinari au mers astăzi la Cilieni să evalueze toți cei 480 de porci din comună, să vadă dacă mai sunt și alte animale care prezintă semne de boală. S-ar putea lua oricând decizia uciderii preventive a tuturor porcilor.
Pentru a preveni răspândirea virusului, Direcția Veterinară a dispus instalarea de filtre dezinfectante în trafic și restricții de circulație a animalelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019