Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi focare de pestă la Cilieni
10.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 100

Veterinarii olteni au confirmat existența a trei focare de pestă porcină în Cilieni. Porcii unui vecin și ai unei rude a proprietarului unde a fost descoperit primul focar poartă virusul. Aceasta a fost adus, se pare, de un muncitor din Teleorman, care lucra în solariile familiei respective. Toți porcii din localitate sunt inventariați.


Pesta porcină africană se extinde la Cilieni. După primul focar confirmat ieri, acum boala a fost descoperită în alte două gospodării, anunță conducerea Direcției Veterinare.

Cel mai probabil, virusul a fost adus de un bărbat din Teleorman, care lucrează în solariile familiei unde s-a descoperit primul focar. În județul vecin pesta evoluează în 7 localități.
Medicii veterinari au mers astăzi la Cilieni să evalueze toți cei 480 de porci din comună, să vadă dacă mai sunt și alte animale care prezintă semne de boală. S-ar putea lua oricând decizia uciderii preventive a tuturor porcilor.
Pentru a preveni răspândirea virusului, Direcția Veterinară a dispus instalarea de filtre dezinfectante în trafic și restricții de circulație a animalelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE