Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSP Olt- măsuri pentru protejarea vârstnicilor
10.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 73

Direcția de Sănătate Publică Olt desfășoară o campanie, în această perioadă, pentru protejarea vârstnicilor de efectele caniculei. Primăriile, medicii de familie și asistenții medicali comunitari din județ au fost informați de autorități să ia măsurile necesare, pentru a sprijini și monitoriza această categorie de persoane vulnerabile, a căror sănătate este în pericol din cauza temperaturilor ridicate.


În această perioadă, cei mai vulnerabili în fața caniculei sunt vârstnicii, mai ales cei care locuiesc singuri și nu se pot deplasa. În cadrul ședinței de dialog social ce a avut loc astăzi, la Prefectura Olt, au fost prezentate măsurile pe care autoritățile le-au luat, pentru protejarea bătrânilor. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat că desfășoară o campanie în acest sens, iar cei responsabili cu sănătatea populației s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe vârstnici.
De asemenea, toți asistenții medicali comunitari au fost informați să ia legătura mai des cu bătrânii, în special cu cei nedeplasabili, și să le asigure necesarul de apă, zilnic.
Și reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt desfășoară activități, pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă.
După mai multe zile cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, urmează o perioadă mai răcoroasă. De săptămâna viitoare, însă, căldura se întoarce. Oamenii sunt sfătuiți să se hidrateze corespunzător și să evite deplasările la orele amiezii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019