Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSP Olt- măsuri pentru protejarea vârstnicilor
10.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 87

Direcția de Sănătate Publică Olt desfășoară o campanie, în această perioadă, pentru protejarea vârstnicilor de efectele caniculei. Primăriile, medicii de familie și asistenții medicali comunitari din județ au fost informați de autorități să ia măsurile necesare, pentru a sprijini și monitoriza această categorie de persoane vulnerabile, a căror sănătate este în pericol din cauza temperaturilor ridicate.


În această perioadă, cei mai vulnerabili în fața caniculei sunt vârstnicii, mai ales cei care locuiesc singuri și nu se pot deplasa. În cadrul ședinței de dialog social ce a avut loc astăzi, la Prefectura Olt, au fost prezentate măsurile pe care autoritățile le-au luat, pentru protejarea bătrânilor. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat că desfășoară o campanie în acest sens, iar cei responsabili cu sănătatea populației s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe vârstnici.
De asemenea, toți asistenții medicali comunitari au fost informați să ia legătura mai des cu bătrânii, în special cu cei nedeplasabili, și să le asigure necesarul de apă, zilnic.
Și reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt desfășoară activități, pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă.
După mai multe zile cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, urmează o perioadă mai răcoroasă. De săptămâna viitoare, însă, căldura se întoarce. Oamenii sunt sfătuiți să se hidrateze corespunzător și să evite deplasările la orele amiezii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE