Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Panica, prima cauză a înecului
25.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 186

Nu vă aventurați în ape adânci, nu faceți baie în zonele în care scăldatul este interzis și, mai ales, nu vă împotriviți curenților de apă. Sunt sfaturile scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, pentru persoanele care merg la plajă sau la baie, în această perioadă. Duminică, un tânăr a murit înecat în timp ce se afla la scăldat în pârâul Plapcea. Pompierii încearcă să oprească aceste tragedii și fac apel la tineri, în special, să aleagă cu atenție locul în care merg să se răcorească.


În perioada verii crește numărul persoanelor care își pierd viața înecate. Din dorința de a se răcori în zilele toride, mulți tineri merg la scăldat în locuri periculoase. Anul trecut, mai multe persoane au fost înghițite de ape, iar pompierii și scafandrii i-au găsit după zile în șir de căutări.
Pentru a preveni aceste nenorociri, salvatorii de la ISU Olt le recomandă tuturor să aleagă cu atenție locul în care intră în apă. Chiar dacă în unele zone, apa nu pare adâncă, pot fi capcane, cum sunt gropile lăsate în urma excavațiilor. Copiii, de asemenea, nu trebuie lăsați nesupravegheați în apă.
Foarte important este să știm cum să acționăm în cazul curenților de apă. Scafandrii spun că în niciun caz nu trebuie să ne împotrivim, pentru că atunci se creează panică și putem pierde controlul.
Chiar și îmbăiatul în piscină poate fi periculos, dacă nu sunt respectate indicatoarele privind nivelul apei, dar și sfaturile salvamarilor. Așadar, o baie răcoroasă este chiar indicate în zilele călduroase, dar cu respectarea măsurilor de precauție!

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE