Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Panica, prima cauză a înecului
25.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 155

Nu vă aventurați în ape adânci, nu faceți baie în zonele în care scăldatul este interzis și, mai ales, nu vă împotriviți curenților de apă. Sunt sfaturile scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, pentru persoanele care merg la plajă sau la baie, în această perioadă. Duminică, un tânăr a murit înecat în timp ce se afla la scăldat în pârâul Plapcea. Pompierii încearcă să oprească aceste tragedii și fac apel la tineri, în special, să aleagă cu atenție locul în care merg să se răcorească.


În perioada verii crește numărul persoanelor care își pierd viața înecate. Din dorința de a se răcori în zilele toride, mulți tineri merg la scăldat în locuri periculoase. Anul trecut, mai multe persoane au fost înghițite de ape, iar pompierii și scafandrii i-au găsit după zile în șir de căutări.
Pentru a preveni aceste nenorociri, salvatorii de la ISU Olt le recomandă tuturor să aleagă cu atenție locul în care intră în apă. Chiar dacă în unele zone, apa nu pare adâncă, pot fi capcane, cum sunt gropile lăsate în urma excavațiilor. Copiii, de asemenea, nu trebuie lăsați nesupravegheați în apă.
Foarte important este să știm cum să acționăm în cazul curenților de apă. Scafandrii spun că în niciun caz nu trebuie să ne împotrivim, pentru că atunci se creează panică și putem pierde controlul.
Chiar și îmbăiatul în piscină poate fi periculos, dacă nu sunt respectate indicatoarele privind nivelul apei, dar și sfaturile salvamarilor. Așadar, o baie răcoroasă este chiar indicate în zilele călduroase, dar cu respectarea măsurilor de precauție!

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019