Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, înconjurat de pestă porcină
20.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 213

Județul Olt este amenințat din nou de pesta porcină africană. La Giuvărăști, veterinarii verifică toate gospodăriile în care se cresc porci, după ce virusul ucigaș a fost confirmat în comuna învecinată din Teleorman, la Islaz. O altă suspiciune de pestă s-a înregistrat zilele acestea într-o localitatea din Dolj, aflată în apropierea județului nostru.


Crescătorii de porci din Giuvărăști stau cu frica în sân, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat în comuna Islaz, din Teleorman, aflată în imediata apropiere. Veterinarii au fost și ei alertați de autoritățile din județul vecin și au decis să verifice toți porcii din comuna aflată în zona de supraveghere.
În Giuvărăști sunt 196 de exploatații de porci, un efectiv de 433 de animale. Însă aceasta nu este singura comună cu risc de pestă porcină. Focare de boală au fost confirmate în toate județele învecinate, de aceea medicii veterinari le-au transmis crescătorilor de porci sfaturi pentru a-și proteja gospodăriile.
Este important ca atunci când cumpără porci, crescătorii să accepte numai animale care provin din localități fără restricții de pestă porcină și care să fie crotaliate. De asemenea, medicul veterinar din localitate trebuie anunțat, iar porcii achiziționați trebuie înregistrați și examinați.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019