Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, înconjurat de pestă porcină
20.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 241

Județul Olt este amenințat din nou de pesta porcină africană. La Giuvărăști, veterinarii verifică toate gospodăriile în care se cresc porci, după ce virusul ucigaș a fost confirmat în comuna învecinată din Teleorman, la Islaz. O altă suspiciune de pestă s-a înregistrat zilele acestea într-o localitatea din Dolj, aflată în apropierea județului nostru.


Crescătorii de porci din Giuvărăști stau cu frica în sân, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat în comuna Islaz, din Teleorman, aflată în imediata apropiere. Veterinarii au fost și ei alertați de autoritățile din județul vecin și au decis să verifice toți porcii din comuna aflată în zona de supraveghere.
În Giuvărăști sunt 196 de exploatații de porci, un efectiv de 433 de animale. Însă aceasta nu este singura comună cu risc de pestă porcină. Focare de boală au fost confirmate în toate județele învecinate, de aceea medicii veterinari le-au transmis crescătorilor de porci sfaturi pentru a-și proteja gospodăriile.
Este important ca atunci când cumpără porci, crescătorii să accepte numai animale care provin din localități fără restricții de pestă porcină și care să fie crotaliate. De asemenea, medicul veterinar din localitate trebuie anunțat, iar porcii achiziționați trebuie înregistrați și examinați.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE