Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe
19.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 92

În mai multe țări din Europa s-a lansat Ziua de prevenire a furturilor din locuințe. Este o inițiativă căreia i s-a alăturat și Poliția Română și are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.


Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii furturilor din locuințe.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, împreună cu cei de investigații criminale și jandarmerie au mers pe stradă și au purtat discuții cu slătinenii pe marginea acestui subiect. Le-au oferit pliante în care este explicat, în termeni accesibili, modul de operare al infractorilor. Materialele conțin și alte informații utile, sfaturi și metode de prevenire a furturilor din locuințe. Iată câteva dintre acestea:
-nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare
- check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților
-nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineți în casă bunuri de valoare și că sunteți plecați de acasă
- mare atenție când faceți selfie-uri, înainte de a le distribui, fiți atenți la ce se observă în imagine

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019