Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltenii vor pensie comunitară
13.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 234

Oltenii care au lucrat legal peste hotare și care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani pot încasa pensie comunitară. La nivelul județului, de la începutul anului și până în prezent, la Casa Județeană de Pensii Olt au fost depuse 51 de solicitări. În 2018, alte 86 de persoane au beneficiat de acest drept.


Anual, zeci de persoane care au lucrat în străinătate și se întorc în țară se adresează Casei Județene de Pensii Olt cu documente care atestă dovada stagiului de cotizare, pentru ca anii lucrați să fie luați în calcul, în momentul în care vor ieși la pensie.
La nivelul județului Olt, în primele cinci luni ale anului, zeci de persoane au solicitat acest drept.

Oltenii care se stabilesc definitiv peste hotare și care nu mai doresc să se întoarcă în România, pot depune dosarul pentru pensionare direct în țara în care se află, iar acolo le vor fi calculați și anii munciți în România. De asemenea, pensia din România poate fi transferată în orice alt stat european.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019