Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultimul avertisment pentru proprietarii de terase
11.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 175

Două săptămâni. Atât au la dispoziție administratorii de terase și agenții economici din municipiul Slatina, pentru a obține autorizație de ocupare a domeniului public. Poliția Locală a finalizat controalele demarate la localurile și magazinele din oraș, care s-au extins pe trotuare, iar concluzia este următoarea: mai mult de jumătate dintre acestea, fie nu au autorizație de ocupare a spațiului public, fie sunt întinse pe o suprafață mult mai mare față de cea trecută în acte. Controalele vor fi reluate, iar amenzile vor fi mai mari.


Timp de două săptămâni, polițiștii locali din municipiul Slatina au luat la rând terasele și magazinele care ocupă domeniul public cu mese, scaune, aparate de cafea, mașini de înghețată, vitrine frigorifice, panouri publicitare sau alte obiecte expuse spre vânzare. Polițiștii au verificat dacă aceștia au autorizație de ocupare a spațiului din afara unității comerciale. Controalele au început după ce mai mulți slătineni au reclamat că unii patroni ocupă ilegal trotuarele și alte zone din domeniul public. În urma verificărilor, neregulile s-au confirmat. Din cei peste 60 de agenți economici verificați, jumătate au fost găsiți cu probleme.
Cele mai multe nereguli au fost descoperite la agenții economicii care au scos pe trotuare sau în fața magazinelor aparate de cafea, mașini de înghețată, vitrine frigorifice sau panouri publicitare. Au existat și magazine second-hand amendate, vulcanizări, case de schimb valutar și covrigării care, de asemenea, ocupau ilegal domeniul public. Unii patroni și-au recunoscut vina și au spus că vor plăti taxa la Direcția Economică, în timp ce alții au făcut scandal.
În timpul controalelor, mai multe terase care funcționau ilegal au fost desființate. Polițiștii le acordă agenților economici o perioadă să intre în legalitate, după care vor relua campania de verificare. De data aceasta însă cu amenzi mult mai mari.
Controalele vor fi reluate la finalul acestei luni. O zonă vizată de polițiștii locali va fi cea de la Piața Zahana, unde agenții economici care au magazine în zonă ocupă ilegal mare parte din domeniul public cu îmbrăcăminte, încățăminte, jucării, obiecte pentru casă și grădină.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019