Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șantierul care ascunde comori arheologice
11.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 630

Șantierul deschis de un investitor care vrea să construiască un bloc de locuințe le Aleea Viorelelor ascunde vestigii arheologice valoroase. Un grupă de cercetători a descoperit fragmente ale unor vase de ceramică vechi de peste 7.000 de ani, dar și noi dovezi care întăresc convingerea că aici a fost vatra inițială a de locuire a Slatinei.


Terasa stângă a pârâului Sopot, în prezent Aleea Viorelelor este locul din care începe istoria Slatinei. Aici au fost descoperite, de-a lungul timpului, dovezi incontestabile că tot acel perimetru a fost locuit în mod continuu, încă din anii 5.500- 5.000 înainte de Hristos. Astăzi, se fac din nou cercetări arheologice în zona în care se construiește un bloc de locuințe. Oamenii de știință au găsit zilele acestea bucăți din vase și cărămizi vechi de peste 7.000 de ani.
Muzeul Județean păstrează mai multe obiecte valoroase, descoperite de-a lungul timpului în această zonă. Acestea dovedesc fără echivoc faptul că zona rezidențială din spatele blocurilor turn a fost locuită din cele mia vechi timpuri.
Iar săpăturile arheologice care se desfășoară în această perioadă scot la iveală o parte importantă din istoria Slatinei.
Șantierul arheologic de pe Aleea Viorelelor va rămâne deschis până când cercetătorii vor săpa tot perimetrul pe care urmează să fie construit blocul de locuințe. Toate obiectele și dovezile descoperite vor fi expuse la Muzeul Județean.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019