Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Înălțarea Domnului, mare sărbătoare creștină
05.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 157

A fost zi de mare sărbătoare creștină. Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, românii sărbătoresc Înălțarea Domnului. Se înroșesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paște, iar creștinii ortodocși renunță la salutul „Hristos a Înviat!, pe care îl înlocuiesc, până la Rusalii, cu „Hristos S-a înălțat!”.


Întreaga ortodoxie prăznuiește astăzi Înălțarea Domnului la cer, sărbătoare ce marchează încheierea perioadei pascale. În această zi, Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor. Astăzi, în bisericile ortodoxe au fost oficiate slujbe în cinstea acestei sărbători importante. Oamenii au venit în număr mare în lăcașurile de cult pentru a asculta slujba și pentru a se ruga pentru sănătatea celor dragi.
În tradiţia populară se spune că cine moare de Ispas nu mai trece prin Judecata de Apoi, ci ajunge direct în Rai. În unele zone ale țării, oamenii îşi pun la brâu frunze de nuc, pentru că se crede că şi Iisus a avut când s-a înălţat la ceruri şi se bat cu leuştean, ca să fie feriţi de rele şi de boli. Începând de astăzi și până în ziua de Rusalii, oamenii se salută cu „Hristos S-a înălţat!”.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE