Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
S-a înjumătățit numărul ajutoarelor sociale
14.05.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 93

Din 2012 și până acum, numărul beneficiarilor de ajutor social din județul Olt s-a redus aproape la jumătate. Modificările legislative, care duc la pierderea acestui drept în cazul refuzului unui loc de muncă, au contribuit la această scădere semnificativă. Autoritățile din Olt caută în continuare soluții pentru a-i folosi eficient și pe cei care au rămas pe listele de asistați social.


Ajutorul social și modul în care se acordă acesta. Este un subiect controversat, care a fost dezbătut astăzi în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Olt. Agenția de Plăți și Inspecție Socială a vorbit despre evoluția numărului beneficiarilor la nivelul județului, în ultimii ani.
Chiar dacă se constată o scădere constantă a numărului celor care primesc aceste ajutoare, e nevoie de o mai mare implicare din partea instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru a folosi cât mai eficient asistații social. Sunt lunar sute de locuri de muncă vacante, care ar putea fi ocupate de cei care trăiesc din venitul minim garantat.
De la începutul anului 2018 și până acum, numai 26 de dosare de ajutor social au fost eliminate de la plată, la nivelul județului, pe motiv că titularii au refuzat un loc de muncă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE