Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Carne de porc expirată, în magazine
12.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 702

Carne expirată, cu pete de rugină și dulciuri ambulate necorespunzător au fost găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor Olt, în urma unor controale la magazinele din Slatina și din județ. Au fost aplicate amenzi în valoare de 62.000 de lei, iar carnea cu probleme a fost retrasă de la vânzare. În această perioadă, alte trei acțiuni de control au loc în județ. Sunt verificate produsele specifice Sărbătorilor de Paște, dar și peștele oferit spre comercializare.


O serie de controale au loc, în această perioadă, la toate unitățile comerciale din județ, mai ales în piețe, supermarketuri și centre comerciale. Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt verifică, în special, carnea de porc și produsele din carne, ouăle, dar și cozonacii și prăjiturile. Până în prezent au fost descoperite nereguli grave. La mai multe magazine din Slatina și din județ au fost găsite zeci de kilograme de carne expirată sau cu pete de rugină.
La alte magazine a fost descoperită o cantitate de carne cu ambalajul deteriorat sau desigilat. Și la dulciuri au fost descoperite nereguli, iar produsele au fost retrase de la vânzare.
În urma verificări a 11 operatori economici au fost aplicate 11 sancţiuni, în valoare totală de 62.000 lei. Controale continuă în această perioadă. Sunt verificate produsele specifice Sărbătorilor de Paște, modul în care sunt depozitate produsele alimentare, dar și peștele. Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au în plan o serie de acțiuni, în aceste zile.
De asemenea, reprezentanții DSP anunță că vor asigura permanența în această perioadă. Vor fi constituite echipe care vor merge în teren, pentru controle, dar vor lucra și în laboratorul instituției.
Rezultatele controalelor desfășurate de autorități în această perioadă vor fi făcute publice la finalul acțiunilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE