Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
SMR Balş, pe lista ruşinii din cauza deşeurilor
13.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 95

Unul din cele 68 de depozite industriale neconforme pentru care România riscă sancțiuni mari din partea Uniunii Europene se află în satul Braneţ din Bîrza, Olt. Comisarii de mediu nu au reuşit să îi convingă pe reprezetanţii societăţii de gravitatea situaţiei, deşi au făcut zeci de vizite şi au aplicat sancţiuni peste sancţiuni.


Electrocarbon şi fosta societate SMR Balş deţineau cele două halde industriale neconforme pentru care judeţul Olt era pe lista ruşinii la Comisia Europeană. Societatea din Slatina a reuşit să închidă groapa, în timp ce actualii proprietari ai fabricii din Balş sunt încă în abatere, spun comisarii de mediu.

Societatea a contestat în instanţă toate sancţiunile aplicate de comisarii de mediu.
Curtea Europeană de Justiţie a dat deja o sentinţă în dosarul în care România este acuzată de Comisia Europeană că nu gestionează corect deşeurile, inclusiv pe cele industriale. Forul judecătoresc a stabilit că ţara noastră este în continuare în culpă, dar nu a aplicat sancţiuni, având în vedere faptul că o parte din cele 68 de gropi de deşeuri neconforme erau în curs de închidere sau ecologizare.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019