Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină amenință din nou județul
07.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 490

Două focare de pestă porcină africană, confirmate în ultimele două zile în județul Teleorman, alertează din nou autoritățile din Olt. Șase localități din zona de sud a județului au fost incluse în zona de supraveghere. Toți porcii vor fi verificați, iar crescătorilor le este interzis să scoată animalele din gospodării.


Virusul pestei porcine a fost confirmat, în ultimele zile, la porci domestici din comunele Uda Clocociov și Segarcea Vale, aflate la mică distanță de județul Olt. Autoritățile iau măsuri pentru a preveni răspândirea bolii care a afectat deja porci din două localități ale județului. Ultimul focar, cel de la Uda Clocociov, amenință șase localități din Olt.
Veterinarii vor lua la rând gospodăriile din aceste localități, să vadă dacă dețin porci, dacă aceștia sunt sănătoși și dacă sunt înregistrați. De asemenea, vor fi stabilite restricții privind transportul și achiziționarea porcilor.
Crescătorii de porci sunt sfătuiți să fie atenți inclusiv la hainele pe care le folosesc atunci când intră în adăpostul animalelor. Virusul se transmite imediat.
În Olt au fost confirmate anul trecut cinci focare de pestă africană la porci domestici, patru dintre ele fiind în localitatea Rusănești și unul la Cilieni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019