Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină amenință din nou județul
07.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 481

Două focare de pestă porcină africană, confirmate în ultimele două zile în județul Teleorman, alertează din nou autoritățile din Olt. Șase localități din zona de sud a județului au fost incluse în zona de supraveghere. Toți porcii vor fi verificați, iar crescătorilor le este interzis să scoată animalele din gospodării.


Virusul pestei porcine a fost confirmat, în ultimele zile, la porci domestici din comunele Uda Clocociov și Segarcea Vale, aflate la mică distanță de județul Olt. Autoritățile iau măsuri pentru a preveni răspândirea bolii care a afectat deja porci din două localități ale județului. Ultimul focar, cel de la Uda Clocociov, amenință șase localități din Olt.
Veterinarii vor lua la rând gospodăriile din aceste localități, să vadă dacă dețin porci, dacă aceștia sunt sănătoși și dacă sunt înregistrați. De asemenea, vor fi stabilite restricții privind transportul și achiziționarea porcilor.
Crescătorii de porci sunt sfătuiți să fie atenți inclusiv la hainele pe care le folosesc atunci când intră în adăpostul animalelor. Virusul se transmite imediat.
În Olt au fost confirmate anul trecut cinci focare de pestă africană la porci domestici, patru dintre ele fiind în localitatea Rusănești și unul la Cilieni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019