Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Declarații depuse online, cu ajutor
07.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 173

De anul acesta, Declarația Unică se depune numai online, iar contribuabilii sunt nevoiți să se înroleze în Spațiul Privat Virtual. Schimbarea facilitează relația dintre Fisc și plătitorii de taxe și impozite, care nu trebuie să mai stea la rând la ghișeu. Însă, în cazul celor care nu stăpânesc prea bine noile tehnologii, tot e nevoie de ajutorul unui angajat al Finanțelor. În Olt, instituția are 2 calculatoare și mai mulți funcționari care să îi lămurească pe contribuabili.


Până să poată fi depusă din fața calculatorului de fiecare contribuabil, Declarația Unică trece, deocamdată, tot pe la sediul Fiscului. Asta pentru că mulți dintre cei care trebuie să o depună au nevoie de ajutor să se înroleze în Spațiul Privat Virtual. Acest prim pas, obligatoriu înainte de depunerea oricărui formular se poate face în doar câteva minute, fie de acasă, fie la unul din computerele puse la dispoziția contribuabililor.
Etapele pe care trebuie să le urmeze contribuabilii sunt puține și ușor de parcurs, mai ales dacă există un specialist care îi explică fiecăruia ce trebuie să facă. Punctul de pornire este site-ul ANAF, la rubrica „Spațiul privat virtual”, secțiunea „Înregistrare utilizator”.
Contribuabilul trebuie să rețină numele de utilizator și parola alese și să aibă acces la email, pentru a putea intra în Spațiul Privat Virtual. Chiar dacă procedura pare mai greoaie la început, plătitorii sunt de acord cu schimbarea propusă.
Contribuabilii trebuie să știe că termenul limită pentru depunerea online a Declarației Unice este 15 martie, la fel și pentru Formularul 230, referitor la direcționarea celor 2% din impozitul pe venit.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019