Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de scumpiri la cartofi și ceapă
04.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 640

Cartoful și ceapa, două dintre alimentele de bază s-au scumpit cu aproximativ 50 % în ultimele luni. Consumatorii se plâng că sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și asigura mâncarea. Scumpirea este cauzată de suprafețele din ce în ce mai mici cultivate cu aceste legume, nelipsite din meniul românilor.


2019 a adus noi scumpiri. Dacă acum câteva săptămâni vorbeam de creșterea exagerată a prețului pâinii, iată că și prețul cartofilor și al cepei aproape s-a dublat. Cei care au cel mai mult de suferit sunt consumatorii. Oltenii spun că cele două legume sunt de bază, așa că scumpirile duc automat la cheltuieli lunare mai mari pentru asigurarea hranei în familie.
La nivelul județului Olt, suprafețele cultivate cu cartofi și ceapă sunt foarte mici, doar pentru consumul propriu, spun reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt. Terenurile nu sunt potrivite pentru a obține producții mari la aceste legume.
Scumpirile sunt la fel de vizibile și în supermarketuri, unde cartofii și ceapa se găsesc tot mai rar la prețuri mai mici de 3 lei pe kilogram.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE