Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Incendiile pot fi prevenite!
14.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 72

Peste 600 de incendii au avut loc, anul trecut, în județul Olt. Aproape jumătate au izbucnit la locuințe și gospodării, iar pompierii spun că multe dintre ele puteau fi prevenite de proprietari. Unul dintre obiectivele pentru anul acesta îl reprezină munca de prevenire, pe care inspectorii din cadrul ISU Olt o desfășoară în tot județul. Vor avea loc acțiuni și campanii ample, prin care populația să fie informată despre cum să se ferească de incendii.


În 2018, pompierii olteni au fost solicitați la 651 de incendii. Dintre acestea, 282 au izbucnit la locuințe, anexe, gospodării și bunuri ale populației. Din numărul total al incendiilor de locuințe, aproape 100 au fost cauzate de instalații electrice defecte. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii spun că anul acesta vor intensifica acțiunile de prevenire, atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Instalațiile de încălzire și coșurile de fum sunt principalele cauze de izbucnire a incendiilor, spune Cristian Croitoru, șeful Serviciului de Prevenire, din cadrul ISU Olt.
Dacă în mediul urban, pompierii desfășoară mai des campanii de prevenire a incendiilor, mergând în unități de învățământ, pe stradă, în parcuri și în locurile aglomerate, și în mediul rural, aceste acțiuni au loc periodic. Fie inspectori din cadrul ISU merg în comune și stau de vorbă de cetățenii, fie reprezentanții Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, sau chiar primarii, îi informează pe cetățeni despre cum să își ferească gospodăriile de flăcări.
Reprezentanții ISU Olt speră ca anul acesta, numărul incendiilor să fie mai mic, față de 2018.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE