Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pompierii, intervenții rapide în nordul județului
11.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 223

Mai bine de o oră le ia pompierilor olteni să ajungă la o intervenție în localitatea Dobroteasa, aflată la 75 de kilometri de Slatina. Dacă în comună ar exista o subunitate de pompieri, aceștia ar ajunge la solicitare în doar câteva minute. Este motivul pentru care reprezentanții ISU vor să înființeze o bază de intervenție în această localitate din nordul județului.


Printre obiectivele principale pentru anul 2019 ale pompierilor olteni se află și înființarea unei subunități de intervenție în comuna Dobroteasa. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt spun că o astfel de bază i-ar ajuta foarte mult, având în vedere distanța mare de la Slatina până în nordul județului. În prezent, în Dobroteasa și în alte localități din zonă intervin pompierii din Vâlcea, care au subunități aflate în apropiere de această comună.
Pentru o intervenție de amploare la Dobroteasa, intervin mai întâi pompierii din Vâlcea, iar dacă sunt solicitate forțe în ajutor, merg și echipaje de la Slatina. Mai bine de o oră le ia să ajungă acolo, din cauza drumului lung și greu accesibil.
Autoritățile locale din Dobroteasa spun că au pregătit deja terenul unde va fi construită noua bază a pompierilor, care ar fi de mare ajutor.
Astfel, înființarea unei baze la Dobroteasa ar scurta foarte mult timpul de intervenție. De la o oră, o oră și 15 minute, cât ar face pompierii de la Slatina și până la Dobroteasa și Vitomirești, aceștia ar ajunge în doar câteva minute, atunci când unitatea va fi operațională.
În prima fază, acolo vor funcționa o autospecială de stins incendii și un echipaj SMURD.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019