Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mii de ouă cu insecticid vândute în Olt
11.01.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1006

Ouăle contaminate cu insecticid produse la o fermă din Teleorman au ajuns și în Olt. 36.000 au fost achiziționate de un distribuitor din Olt, fiind vândute apoi în mare parte în magazine din mai multe județe. Inspectorii veterinari au mai retras de la comercializare 6.000 de bucăți.


O societate comercială din Olt a achiziționat și a livrat în ultima perioadă peste 30.000 de ouă de la ferma din Teleorman, acolo unde a fost confirmată contaminarea cu fipronil, un insecticid periculos.

Ouăle au ajuns către magazine mici, nu în supermarketuri, fiind distribuite și către alte județe, spun reprezentanții instituției. O bună parte din această cantitate a fost deja comercializată și probabil consumată.
Veterinarii au prelevat probe de la toate fermele de găini din Olt, pentru a vedea dacă acest insecticid interzis în fermele de animale din toată Uniunea Europeană a fost folosit.
Fipronilul este o substanță cu efecte nocive asupra omului. Ingerat în cantități mari și pe termen lung poate provoca tulburări neurologice și vărsături.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019