Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vor să beneficieze de „Prima chirie”
09.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 223

De la an la an, numărul șomerilor olteni care doresc să beneficieze de subvenția de la stat prin programul „Prima chirie” este în creștere. Această subvenție în valoare de cel mult 900 de lei, va fi acordată și anul acesta. Pentru a beneficia de ajutorul financiar solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții.


Statul oferă sprijin financiar șomerilor care își găsesc un loc de muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de cea de domiciliu. Beneficiarii pot primi lunar cel mult 900 de lei, pe o perioadă de maximum trei ani. Prima de relocare sau prima chirie se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noua locuință. În 2017, 21 de persoane au solicitat acest ajutor, iar anul trecut, numărul șomerilor care au dorit să primească acest drept a crescut.
Și în acest an, programul „Prima chirie” va continua. Persoanele care doresc să beneficieze de această subvenție trebuie să fie înregistrate ca șomeri la AJOFM și să îndeplinească mai multe condiții.
Prima de relocare sau prima chirie se acordă la cerere și nu poate fi cumulată cu prima de activare, prima de încadrare sau prima de instalare.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019