Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vor să beneficieze de „Prima chirie”
09.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 242

De la an la an, numărul șomerilor olteni care doresc să beneficieze de subvenția de la stat prin programul „Prima chirie” este în creștere. Această subvenție în valoare de cel mult 900 de lei, va fi acordată și anul acesta. Pentru a beneficia de ajutorul financiar solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții.


Statul oferă sprijin financiar șomerilor care își găsesc un loc de muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de cea de domiciliu. Beneficiarii pot primi lunar cel mult 900 de lei, pe o perioadă de maximum trei ani. Prima de relocare sau prima chirie se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noua locuință. În 2017, 21 de persoane au solicitat acest ajutor, iar anul trecut, numărul șomerilor care au dorit să primească acest drept a crescut.
Și în acest an, programul „Prima chirie” va continua. Persoanele care doresc să beneficieze de această subvenție trebuie să fie înregistrate ca șomeri la AJOFM și să îndeplinească mai multe condiții.
Prima de relocare sau prima chirie se acordă la cerere și nu poate fi cumulată cu prima de activare, prima de încadrare sau prima de instalare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019