Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Nu mai vor să muncească în străinătate
09.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 390

Oltenii nu mai vor să muncească în străinătate. Anual, numărul celor solicită un job peste hotare prin serviciul Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este în continuă scădere. În anul 2018, numărul contractelor de muncă obținute prin acest serviciu a fost cu aproximativ 63 % mai mic comparativ cu cel din anul precedent. Agricultura a fost domeniul cel mai solicitat de olteni.


S-au dus vremurile când zeci de olteni treceau zilnic pragul Serviciului European de Ocupare a Forței de Muncă Olt, în speranța obținerii unui job bine plătit în străinătate. La mare căutare erau locurile de muncă în agricultură și construcții. În anul care tocmai s-a încheiat, reprezentanții instituției oltene au tras linie și au constatat o scădere semnificativă a contractelor încheiate cu angajatorii străini. Dacă în 2017 s-au obținut 131 de contracte, în 2018 au fost semnate doar 48.
Noul an începe cu o ofertă bogată de joburi peste hotare. La această dată angajatorii străini pun la dispoziția românilor peste 1.500 de posturi vacante, cele mai multe fiind disponibile în Spania, în domeniul agricol.
Tot în această perioadă, multe joburi vacante în străinătate sunt disponibile în domeniul construcțiilor, în țări precum: Germania, Finlanda sau Suedia.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019