Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină, ascunsă la o stână din Rusănești
06.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 481

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat astăzi la Rusănești, localitate din care veterinari au primit ordin să elimine toți porcii. Opt animale ținute de proprietar într-o stână de la marginea comunei și nedeclarate au murit și alte două sunt bolnave de pestă. Medicii veterinari fac o anchetă și nu exclud varianta aplicării unei sancțiuni în acest caz.


În timp că băteau la porțile caselor din Rusănești în căutarea porcilor care trebuie ridicați, veterinarii olteni au aflat despre o nouă suspiciune de pestă porcină. Este vorba despre 10 porci ținuți de proprietar la o stână de la marginea satului, dintre care opt au murit. Analizele de laborator efectuate astăzi au confirmat prezența virusului.
Din primele verificări, se pare că proprietarul animalelor nu le-a spus medicilor veterinari despre existența acestor porci.
Ultimii porci din Rusănești au fost eliminați marți, când medicii veterinari au fost solicitați să ridice 10 animale din șase gospodării. Echipele de control vor verifica acum din nou dacă mai sunt și alți porci ținuți la stânele de peste Olt, către granița cu județul Teleorman.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE