Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
În căutarea celui mai bun pește
05.12.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 678

Nelipsit de pe mesele oltenilor în ziua de Sfântul Nicolae, peștele a fost la mare căutare astăzi. Proaspăt sau congelat, întreg sau rondele, carnea de pește s-a regăsit în meniul multor familii. Așa că pescăriile s-au aprovizionat cu marfă din belșug, iar cumpărătorii au fost mult mai mulți decât într-o zi obișnuită.


Sănătos și gustos, peștele a fost unul din cele mai căutate alimente astăzi. Cum în calendarul ortodox este dezlegare la pește, mulți olteni au păstrat această tradiție și luat cu asalt pescăriile, dis de dimineață. Comercianții se pot bucura de vânzări mai mari și de venituri pe măsură.
Chiar dacă țin sau nu postul Crăciunului, oltenii au păstrat totuși obiceiul de a mânca pește în această zi de mare sărbătoare. Cu toate că este mai scump, peștele proaspăt a fost și cel mai căutat.
La magazinele de profil din Slatina, prețul unui kilogram de știucă este de 20 de lei, sturionul costă 36 de lei, crapul 18 lei, în timp ce rondelele de somon se vând cu 35 lei kilogramul, iar macroul cu 16 lei kilogramul.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024