Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Liber la tăierea tradițională a porcilor
05.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1295

Oltenii pot tăia și anul acesta porcul traditional, în gospodărie, dar cu respectarea anumitor condiții. Trebuie să cheme medicul veterinar, care să examineze animalul să îi elibereze un formular sanitar veterinar. În Rusănești nu va mai intra niciun porc viu, iar la Clieni sunt restricții numai în ferma aflată la un kilometru de sat, unde a fost confirmat virsul.


Sacrificarea porcilor în mod traditional pentru consum familial este permisă, chiar dacă în județ au fost confirmate patru focare de pestă porcină africană. Reprezetanții Direcției Sanitare Veterinare au impus însă anumite condiții și restricții, care să limiteze răspândirea virsului.

Carton
Comunicat de presă DSVSA Olt

„Intră în obligația crescătorului de animale să informeze medicul veterinar de libera practica imputernicit pentru ca acesta sa faca examenul clinic al animalului inainte de sacrificare si pentru a fi inscris evenimentul atat documentar(formular declarare eveniment-F3), cat si in baza nationala de date. Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate!”, transmit oficialii DSVSA Olt.

Veterinarii mai precizează că restul operațiunilor de manipulare, transport al carcasei sau porțiuni de carcasă intră strict în răspunderea crescătorului/cumpărătorului, în sensul în care trebuie să asigure condițiile prin care să se prevină răspândirea unor boli contagiose, periculoase pentru sănătatea omului și animalelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019