Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Despăgubiri după ridicarea porcilor din Rusănești
04.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 354

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor lucrează la dosarele pentru despăgubirea crescătorilor de porci din Rusănești. Primii bani vor ajunge la ei până la sfârșitul săptămânii. Între timp, veterinarii continuă eliminarea porcilor din gospodării, această acțiune fiind aproape de finalizare.


Toți crescătorii de animale din Rusănești cărora le-au fost ridicați porcii vor primi despăgubiri în perioada imediat următoare, anunță Direcția Veterinară Olt, care lucrează la întocmirea documentelor.

„Până în data de 03.12.2018 au fost întocmite 115 dosare de despăgubire, dintre care 29 cu valoare totală de 63.830 lei au fost finalizate. Se preconizează că primele plăți pentru despăgubirea proprietarilor animalelor afectate de PPA se vor face spre sfârșitul acestei săptămâni. Un număr de 86 dosare de despăgubire este în curs de soluționare”, se precizează într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.
Veterinarii au ridicat până acum din Rusănești 590 de porci. De la animalele eliminate au fost prelevate probe, acestea fiind expediate către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, iar carcasele au fost ecarisate.
La acestă dată se afla sub restricție din cauza evoluției focarelor de pestă localitățile Băbiciu, Scărișoara, Tia Mare și Cilieni, zone în care sunt impuse măsuri de punere sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor, restricții de mișcare din și către exploatațiile din interiorul localitaților și între localități.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019