Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Uciderea porcilor, misiune imposibilă în Rusănești
29.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3697

A fost scandal și astăzi la Rusănești. Oamenii s-au opus din nou sacrificării porcilor, în ciuda tuturor încercărilor autorităților de a dialoga cu localnicii. Singurii porci sacrificați sunt cei ai tatălui edilului, care a înțeles că nu se poate opune ordinului. Reprezentanții instituțiilor județene au cerut ajutorul Ministerului Agriculturii pentru a duce la îndeplinire ordinul de eliminare a tuturor porcilor din localitate.


Sacrificarea porcilor din Rusănești este, cel puțin deocamdată, o misiune imposibilă. În comună au venit astăzi iar, pentru a trei zi consecutiv, echipele care ar fi trebuit să ridice toți porcii. Au început de la ferma pe care o deține tatăl primarului, iar când au vrut să intre și în alte gospodării a început scandalul. Oamenii nu vor să renunțe la animalele pe care le-au crescut, chiar dacă vor fi despăgubiți.
Prefectul județului, Silviu Neacșu, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Veronel Bolborea, șeful Poliției Olt, Ionuț Sârbu, cel al Jandarmeriei Olt, Dorel Drejoi au încercat să stea de vorbă cu oamenii, în speranța că îi vor convinge că porcii trebuie eliminați.
Încercările au fost însă fără rezultat, așa că autoritățile județene au cerut sprijin din partea Ministerului Agriculturii. Rămâne de văzut dacă oficialii din Capitală vor putea duce la îndeplinire ordinul de eliminare a porcilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019