Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Proprietari de stâne, amendați de ITM
05.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 156

230 de controale, aproape 300 de nereguli și amenzi în valoare de 230.000 de lei este bilanțul activității Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, în urma controalelor desfășurate în luna octombrie. Zece angajați, ciobani și muncitori în construcții, au fost prinși lucrând la negru. Patronii lor au fost amendați.


În luna octombrie 2018, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat 229 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în domeniul securității și sănătății în muncă. Construcțiile, creșterea animalelor, comerțul cu amănuntul, panificație și agricultură au fost sectoarele vizate de verificări. Mai multe societăți au fost găsite cu nereguli pentru care s-au aplicat 146 de avertismente, dar și nouă amenzi, în valoare de aproape 230.000 lei.
Inspectorii de muncă au identificat zece persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Este vorba despre patru ciobani și șase muncitori în construcții. Angajatorii lor au fost amendați cu 200.000 de lei. Alte nereguli descoperite de inspectorii ITM sunt:
-neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
-neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;
-neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
-neefectuarea controlului medical periodic.
Controalele inspectorilor ITM vor continua și luna aceasta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019