Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Proprietari de stâne, amendați de ITM
05.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 161

230 de controale, aproape 300 de nereguli și amenzi în valoare de 230.000 de lei este bilanțul activității Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, în urma controalelor desfășurate în luna octombrie. Zece angajați, ciobani și muncitori în construcții, au fost prinși lucrând la negru. Patronii lor au fost amendați.


În luna octombrie 2018, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat 229 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în domeniul securității și sănătății în muncă. Construcțiile, creșterea animalelor, comerțul cu amănuntul, panificație și agricultură au fost sectoarele vizate de verificări. Mai multe societăți au fost găsite cu nereguli pentru care s-au aplicat 146 de avertismente, dar și nouă amenzi, în valoare de aproape 230.000 lei.
Inspectorii de muncă au identificat zece persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Este vorba despre patru ciobani și șase muncitori în construcții. Angajatorii lor au fost amendați cu 200.000 de lei. Alte nereguli descoperite de inspectorii ITM sunt:
-neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
-neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;
-neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
-neefectuarea controlului medical periodic.
Controalele inspectorilor ITM vor continua și luna aceasta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019