Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pompierii olteni, salvatori la „Seism 2018”
16.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 244

Intervenții spectaculoase, salvări care fac diferența dintre viață și moarte, oameni rămași fără adăpost, imagini dramatice. Sunt scenariile exercițiului „Seism 2018“, cel mai amplu desfășurat, în România, în ultimii 20 de ani. Acesta are ca scop verificarea și pregătirea salvatorilor pentru intervenții la un posibil cutremur de mare magnitudine. Pompieri din Olt și toate județele țării, dar și salvatori din alte 16 state, participă la această acțiune.


„Seism 2018”, un exercițiu amplu care testează modul de intervenție al salvatorilor în caz de cutremur este în desfășurare zilele acestea, în Capitală. Sute de autospeciale de la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară, dar și salvatori din străinătate participă la această acțiune. Este cea mai mare simulare pusă în scenă de autoritățile române, cu cele mai dificile scenarii și o desfășurare impresionantă de forte.
Din județul Olt, au plecat la București peste 100 de pompieri, cu 20 de autospeciale de intervenție. O parte dintre miliatrii olteni au rămas acolo permanent pentru a lua parte la toate misiunile de căutare-salvare. Restul s-au întors la ISU Olt, pentru a asigura solicitările din județ.
În fiecare zi, în cadrul exercițiului „Seism 2018“ sunt organizate intervenții dificile, în funcție de scenariile stabilite de centrul de comandă.
În toată această perioadă, la București sunt instalate spitale mobile, containere, corturi, iar intervențiile se desfășoară în continuu. Echipele de salvatori efectuează misiuni de căutare-salvare, scoatere a victimelor de sub dărâmături, recuperare a persoanelor blocate la înălţime, asistenţă şi evacuare medicală a victimelor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024