Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Record de analize la pesta porcină
10.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 526

450 de probe de pestă porcină din șase județe din sud-vestul țării au fost efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Peste 70% din probele prelevate au fost de la porcii mistreți. În niciunul dintre cazuri nu a fost depistat virusul care a ucis zeci de mii de porci în România.


De aproximativ o lună de zile, Laboratorul Sanitar Veterinar Olt a primit, din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinare, ordinul de desemnare pentru efectuarea de teste pentru pesta porcină africană. Până la această dată au fost efectuate sute de analize, atât de la mistreți cât și la porcii din exploatațiile comerciale sau din gospodăriile populației din cele șase județe arondate. Totodată, probele de analize care provin atât din județul nostru, cât și din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj și Caraș Severin au fost făcute și pentru depistarea pestei porcine clasice. Rezultatul analizelor este unul îmbucurător: nu s-a depistat nicio probă pozitivă.

Pentru a preîntâmpina răspândirea virusului peste porcine, personalul de specialitate monitorizează în permanență exploatațiile comerciale, dar și fondurile de vânătoare.
Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt este dotat cu aparatură de ultimă generație, metoda de testare a virusului pestei porcine este una foarte avansată și este folosită frecvent în biologie și medicină. Aceasta permite depistarea virusului atât din probe de sânge cât și din organele porcilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019