Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cum prevenim incendiile în sezonul rece
10.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 85

Cele mai multe incendii de locuință se produc din cauza instalațiilor de încălzire improvizate și a coșurilor de fum neizolate sau necurățate. La început de sezon rece, pompierii au demarat o campanie de prevenire, la nivelul județului Olt. Îi vor informa pe oameni cum să pregătească sistemele de încălzire a imobilelor, pentru sezonul rece. Anul trecut, peste 200 de incendii cauzate de instalații de încălzire defecte au avut loc în Olt.


Crește numărul de incendii de locuințe în perioada sezonului rece, iar cele mai multe se produc din cauza sistemelor de încălzire. Fie pentru că sunt improvizate, fie că sunt defecte sau nu sunt curățate, cum este cazul coșurilor de fum, ele pot provoca în orice moment un incendiu devastator. Pentru a preveni aceste situații, pompierii vor să informeze populația cu privire la utilizarea corectă a instalațiilor de încălzire.
Campania de informare nu vizează doar proprietarii de locuințe, ci și pe reprezentanții unităților de învățământ. Sursele de încălzire trebuie pregătite și verificate, înainte de punerea în funcțiune, dar și protejate contra înghețului, atrag atenția pompierii. După finalizarea acestei campaniei vor avea loc și controale.
În 2017, în județul Olt s-au înregistrat 124 de incendii din cauza instalațiilor electrice defecte sau improvizate. Alte 79 de incendii au izbucnit din cauza coșurilor de fum deteriorate sau neizolate corespunzător.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019