Zilele călduroase cu temperaturi ridicate au pus comisarii OPC Olt la treabă. Fast-food-urile, pizzeriile, barurile, terasele, dar și magazinele care comercializează produse perisabile au fost în vizorul comisarilor. Pe lângă condițiile de expunere, prezentare și comercializare ale alimentelor, afișarea prețurilor și legalitatea funcționării unității oamenii legii au urmărit și alte aspecte.
82 de operatori economici, peste 5.000 de produse alimentare și 1.800 litri băuturi răcoritoare și alcoolice au fost verificate la nivelul județului nostru. Valoarea amenzilor aplicate ajunge la 40.000 de lei. Tot în această perioadă, comisarii au verificat legumele și fructele proaspete. Și aici s-au constatat deficiențe de informare a consumatorilor, fiind aplicate mai multe sancțiuni.
Și cum vara se consumă cele mai mult lichide, fie ele sucuri sau băuturi alcoolice, reprezentanții OPC au mai vizitat alți operatori care comercializau aceste produse. Doar patru dintre aceștia au fost sancționați pentru deficiențele minore constatate, valoare sancțiunilor fiind de 6.000 de lei. Acțiunea de control se află în desfășurare și va continua pe tot parcursul lunii august.