Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mănăstirea Căluiu, restaurată cu fonduri europene
03.08.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 624

„Nu numai să ne odihnim pe ostenelile altora, ci și alții, la rândul lor, să se odihnească pe ostenelile noastre”. Condus în permanență de acest mod de a trăi, Starețul Mănăstirii Căluiu a pornit o importantă lucrare la acest locaș al Ortodoxiei, ducând astfel mai departe, peste multe generații, visul ctitorilor săi. Acela ca istoria și credința să nu piară.


 După o așteptare de un an de la depunerea cererii și mulți ani de gânduri pentru viitorul acestui important și frumos monument istoric și religios, pentru micuța obște monahală de la Mănăstirea Căluiu au venit veștile cele bune. A fost aprobată finanțarea pentru restaurarea, consolidarea și conservarea Bisericii vechi a mănăstirii și a turnului clopotniță.
Proiectul dispune de o echipă de specialiști și cercetători cu o contribuție decisivă la aprobarea finanțării nerambursabile în valoare de aproape 6,4 milioane de lei, la care se adaugă contribuția proprie până la suma totală de 7,83 milioane de lei. Lucrările au început cu săpăturile arheologice, iar descoperirile i-au surprins chiar și pe cercetărori.
Mănăstirea Căluiu este unul dintre puținele monumente istorice de categorie A din România, de valoare nu numai națională, dar și universală.
Mănăstirea va beneficia și de restaurarea zidurilor de incintă, care vor face obiectul unui alt proiect cu finanțare nerambursabilă. Lucrările sunt prevăzute să se termine în vara anului 2020, când minunata Mănăstire Căluiu va intra în circuitul turistic național și internațional.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE