Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Angajatorii olteni caută muncitori bulgari
02.08.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 527

Un proiect cu finanțare europeană a înființat, la Slatina, o agenție transfrontalieră de mobilitate a muncii. Prin intermediul acesteia, cetățenii bulgari vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă în România, iar românii, în Bulgaria. Angajatori din Slatina, Balș și Craiova și-au manifestat deja interesul să angajeze oameni din țara vecină, aceștia din urmă fiind aduși să viziteze fabrici din județele de la granița cu Bulgaria.


 Fără suficienți muncitori calificați, unele fabrici caută angajați și în Bulgaria. Un ajutor important pentru ei vine din partea Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, care are în derulare un proiect în cadrul Programului Interreg, România-Bulgaria. O agenție transfrontalieră de mobilitate a muncii deschisă recent în Slatina, în cadrul acestui proiect, ajută bulgarii care vor să lucreze la noi, dar și românii care își caută un loc de muncă în țara vecină să aibă acces la informații despre piața forței de muncă. Prima vizită a bulgarilor la angajatorii români a avut loc zilele trecute și s-a oprit inclusiv la fabrici din Slatina și Balș.
Angajatorii români caută oameni și în rândul bulgarilor pentru confecționarea și prelucrarea metalelor și pentru industria auto, spun specialiștii.
Cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și angajatorii, vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru angajare, cu respectarea legislației în vigoare.

Biroul Agenției Transfrontaliere de Mobilitate a Muncii din Slatina va fi conectat în permanență la biroul central din Ruse și oferă servicii persoanelor din Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024