Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pregătiți pentru Adormirea Maicii Domnului
01.08.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 166

De astăzi, a început Postul Adormirii Maicii Domnului. Ca în fiecare an, credincioșii se pregătesc trupește și sufletește pentru a întâmpina această zi închinată Fecioarei Maria. După cele două săptămâni de curățire, creștin ortodocșii vor prăznui pe 15 august atât moartea și îngroparea Maicii Domnului, cât și mutarea ei la cer.


 Postul Adormirii Maicii Domnului este al treilea post mare de peste an, care începe pe data de 1 august și se încheie în 15 august, după Sfânta Liturghie. Pentru că acest post este în plină vară, când pe tarabele din piețe se găsesc din belșug legume și fructe proaspete, mulți dintre slătineni spun că se pot abține în această perioadă, de la carne, lapte și ouă.
Cu multă voință și puțini bani se poate ține acest post, spun slătinenii.
În această perioadă, avem o singură dezlegare la pește, pe șase august, când sărbătorim Schimbarea la Față.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltul sub zăpadă

Zeci de utilaje de la Secția Drumuri Naționale, dar și din cadrul Consiliului Județean, acționează încontinuu, pentru deszăpezire, pe drumurile naționale și județene din Olt. În total, au fost împrăștiate peste 2.500 de tone de material antiderapant, încă de vineri, iar până în prezent nu au existat drumuri închise. O ambulanță a ajuns cu greu la o intervenție, din cauza zăpezii, iar la Pleșoiu un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat.
17 Dec 2018