Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Înconjurați de gunoaie
23.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 287

Fără zone special amenajate pentru depozitarea deșeurilor, satele din județ sunt înconjurate de gunoaie. Comisarii de mediu au reușit să dea doar câteva amenzi pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, așa că situația este scăpat de sub control aproape în totalitate. De fapt, în mediul rural, oamenii nici nu au unde să arunce resturile menajere. Nu există containere nici măcar din loc în loc, să nu mai vorbim despre ghenele care ar trebui să se regăsească în fața fiecărei porți, într-o localitate europeană.


 În satul Teiuș, la ieșirea din comuna Brebeni, frumusețea unui peisaj de la marginea pădurii este umbrită de maldărele de gunoaie aruncate la câțiva pași de casele oamenilor. Situația persistă de câțiva ani, în ciuda faptului că proprietarii celor două locuințe au avut discuții nenumărate cu cei care aruncă deșeurile aici. Așa că s-au resemnat și își plimbă copiii pe șosea, pe lângă resturile de tot felul care ajung uneori și până în stradă.
Singurii care au luat măsuri împotriva celor care aruncă gunoaiele pe unde nimeresc sunt comisarii Gărzii de Mediu. Însă numărul sancțiunilor aplicate este mult prea mic, în comparație cu multitudinea de depozite necontrolate din tot județul.

Aceste maldăre de gunoaie ar dispărea, dacă oamenii ar avea unde să arunce gunoiul și dacă autoritățile locale ar impune sancțiuni pentru cei care nu gestionează cum trebuie depozitarea deșeurilor.
Proiectul de management al deșeurilor, care presupune amplasarea de pubele la fiecare locuință și containere în mai multe puncte fixe din fiecare localitate nu poate fi, deocamdată, implementat. Firmele interesate să transporte gunoaiele către halda ecologică ridicată la Bălteni se contestă, prelungind astfel o investiție atât de necesară pentru locuitorii județului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE