Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fără ajutoare sociale, dacă refuză să muncească
19.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 265

Legea care modifică modul de acordare a ajutoarelor sociale, promulgată ieri de președinție, este bine primită de mulți primari din Olt. Aceasta prevede ca asistații sociali care refuză un loc de muncă să își piardă acest drept, astfel că autoritățile locale vor cheltui mai puțin cu această categorie socială. În plus, e nevoie de forță de muncă inclusiv în mediul rural, așa că modificările legislative ar putea rezolva, într-o oarecare măsură, această problemă.


 Legea asistenței sociale a fost modificată, astfel încât beneficiarii de ajutor social să își piardă drepturile, în cazul în care vor refuza un loc de muncă. Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, a dat un vot pozitiv acestor modificări și a explicat, pentru Olt TV, cum vor funcționa ele.
„Legea promulgată ieri de președinte vine în contextul în care se resimte acut lipsa forței de muncă, inclusiv in mediul rural. De acum, angajatorii care au nevoie de lucrători vor depune o cerere în acest sens la primăria pe raza căreia își desfășoară activitatea sau la o primărie din apropiere. Dacă persoanele care beneficiază de ajutor social vor refuza oferta de muncă, atunci vor pierde dreptul de a primi ajutor social”, a precizat Alexandru Stănescu.
Pentru primari, este exact cadrul legislativ de care aveau nevoie pentru a le tăia ajutoarele celor care nu vor să muncească. La Izbiceni, spre exemplu, edilul Marian Gulie a redus la jumătate numărul celor care beneficiază de venitul minim garantat. I-a exclus de pe listă pe toți cei care au lipsit, chiar și o singură dată, de la orele de muncă pe care ar fi trebuit să le presteze.
Și edilii din Vitomirești și Perieți sunt de acord cu modificările la Legea sistenței sociale. Cei care sunt apți de muncă să se angajeze și să nu mai stea cu mâna întinsă la ajutorul social, spun primarii.
Legea menține pentru beneficiarii acestui ajutor obligația de a presta acțiuni de interes local în funcție de cuantumul banilor primiți de la primărie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE