Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Piscinele din județ, verificate de DSP
12.07.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 67

Sezonul estival e în toi, iar piscinele sunt la mare căutare în zilele toride de vară. Direcția de Sănătate Publică Olt verifică periodic piscinele din județ, pentru ca populația să petreacă în condiții bune momente de agrement și relaxare în apă.


Până pe 14 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Olt derulează acțiuni de verificare a apelor de îmbăiere. Sunt vizate cele opt piscine din județ care au încheiat contract de prestări servicii pentru determinarea parametrilor microbiologici, deși în Olt sunt 11 astfel de locuri de agrement. Controalele au scopul de a preveni apariția unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi dermatitele și micozele cutanate. În acest sens, s-au prelevat 14 probe de apă din zonele de îmbăiere pentru examenul microbiologic. În urma rezultatelor de laborator s-au constatat depășiri ale parametrilor bacteriologici la patru probe. Pentru neconformitățile depistate se vor aplica sancțiuni contravenționale, iar la expirarea termenelor acordate pentru remedierea deficiențelor se vor efectua recontroale, spun reprezentanții DSP Olt.
Îmbăierea în locuri necorespunzătore poate provoca otită, conjunctivită, meningită sau encefalită. Ingestia de apă din piscină poate duce la boli digestive. Lista bolilor „de vară” continuă cu acelea transmise pe cale cutanată. Simptomele sunt: dureri musculare, febră, frisoane, dureri de cap, icter, hemoragii renale. Tratamentul se realizează cu antibiotice timp de două săptămâni, însă numai la recomandarea medicului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE