Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Apa din fântânile publice, un real pericol
11.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 219

Dacă în orașele mari din județul Olt apa este potabilă, cea din fântânile publice este un pericol pentru sănătate. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut o serie de teste și avertizează populația să nu consume din această apă, până la dezinfectare, pentru că se pot îmbolnăvi, mai ales copiii mici.


 Este sau nu potabilă apa în județul Olt? În orașele mari, da. În urma unor analize efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, majoritatea probelor recoltate au ieșit conforme.
Sigură este și apa din orașele mici și din comunele din județ, distribuită prin rețea. Neconformitățile nu sunt mari, spun cei de la DSP.
În schimb, apa din fântânile publice nu trebuie consumată, până când aceste surse nu sunt curățate.
Până la remedierea deficienţelor constatate se recomandă evitarea folosirii acestor surse de apă pentru consum. Toate primăriile din localitățile în care apa nu este bună de băut au fost notificate de cei de la DSP să curețe urgent aceste fântâni. Dezinfecţia se face cu substanţe clorigene cu Certificat de garanţie şi Aviz sanitar de punere pe piaţă pentru produse biocide, cum sunt: clorura de var, hipoclorit de sodiu, cloramina, biclosol. Apa poate fi consumată numai după verificarea prin prelevare de noi probe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE