Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM, controale ample la angajatorii din județ
06.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 260

Service-urile auto, industria prelucrătoare de panificație, cabinetele medicale, de pază, sălile de jocuri de noroc și casele de pariuri au fost controlate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. În urma verificărilor au fost descoperite o serie de nereguli, pentru care au fost luate măsuri. De asemenea, inspectorii ITM au desfășurat controale pentru a verifica dacă angajatorii au procedat la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale.


În perioada 18 – 29 iunie 2018, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au derulat în cadrul unei campanii naționale mai multe acțiuni privind verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor legale. Au fost făcute controale în mai multe domenii de activitate.

Inspectorii ITM au descoperit că mulți dintre angajatori nu respectă repartizarea programului de muncă pentru salariații cu timp parțial, iar registrul de evidență a salariaților este completat cu date eronate. Toate neregulile găsite au fost sancționate cu avertisment, spun cei de la ITM. Aceștia au desfășurat, de asemenea, acțiuni de control la agenţii economici din toate domeniile de activitate, verificând un număr de 124 angajatori. Inspectorii ITM au verificat dacă există cazuri în care angajatorii nu au procedat la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale.
Inspectorii de muncă au amendat cu 300 de lei o societate cu opt salariați, din municipiul Slatina. Angajatorul nu a respectat garantarea în plată a salariului minim brut pe țară de 1.900 lei, începând cu data de 01.01.2018.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE