Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medicii veterinari cer ajutorul statului
21.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 218

Cu efective de animale în scădere de la un an la altul, medicii veterinari din județ o duc tot mai greu. Banii încasați din serviciile pe care le prestează sunt insuficienți pentru a plăti salariul asistenților și cheltuielile de funcționare. Președintele Colegiului Medicilor Veterinari din Olt, Ion Bozgă, poartă discuții cu reprezentanții Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și cu reprezentanți ai Guvernului, pentru a ajuta veterinarii.


 După patru ani de facultate și încă unul de practică, un medic veterinar care își deschide cabinet într-o comună trebuie să facă față în primul rând problemelor financiare. Fără niciun ajutor din partea statului, ei nu își pot acoperi cheltuielile cu funcționarea cabinetului, în condițiile în care numărul animalelor este în scădere. Reprezentanții medicilor veterinari nu au putut să stea cu mâinile în sân, ci au mers la Parlament și la Guvern, să ceară ajutor.
Speriați de această situație, tinerii preferă să renunțe la pregătirea profesională pe care o au și să plece din țară, după câștiguri mai mari în alte domenii de activitate. Dacă lucrurile vor merge în aceeași direcție, satele vor rămâne fără veterinari și, în timp, fără animale. Specialiștii din domeniu propun alocarea unei sume forfetare lunare pentru fiecare dintre cabinetele veterinare din țară.
Un pas important în schimbarea legislației a fost făcut recent, odată cu votul acordat în unanimitate de Consiliul Național al Medicilor de Familie acestui proiect.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024