Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primii pepeni românești, în Piața Zahana
20.06.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 947

Zemoși, dulci, gustoși, dar fără prea mult profit. Așa sunt primii pepeni românești care au apărut în Piața Zahana. Producătorii se plâng că vremea instabilă le-a tăiat din roade, iar clienții rar își fac apariția. La Slatina un kilogram de pepene verde costă 2 lei, iar cel galben este puțin mai scump, prețul fiind între 3 și 4 lei.


Pepenele, fructul preferat al sezonului, și-a făcut apariția pe piață, la Slatina. Astăzi, în cea mai mare piață din județul Olt, multe tarabe erau pline cu pepeni, pe ales, deși sezonul lor abia a început. Producătorii spun că vremea caldă a făcut ca pepenii românești să apară pe piață mai devreme cu două săptămâni în comparație cu anii trecuți.
Cu primele producții pe mese, comercianții se plâng că vânzările merg prost.
Slătinenii care cumpără sunt puțini, iar cei mai mulți o fac mai mult de poftă. Oamenii sunt totuși încântați că în locul pepenilor din import a apărut marfa românească.
Acest client a venit astăzi special la piață să-i mulțumească producătorului pentru calitatea fructului cumpărat.
Pepenele verde este unul dintre fructele asociate verii, care pe lângă gustul dulce și delicios, are și proprietăți medicinale. Unele dintre aceste proprietăți sunt reducerea hipertensiunii arteriale, combaterea durerilor musculare și tratarea anumitor afecțiuni ale pielii. În plus, pe lângă beta-caroten, mai conține vitaminele B și C, dar și minerale esențiale precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, iod și mangan. Iar o felie de pepene are doar 29 de calorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care poți mânca pepene atunci când ții dietă pentru a slăbi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE