Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arderea miriștilor, doar cu acordul ISU
14.06.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 136

Arderea necontrolată a miriștilor este interzisă, avertizează Direcția Agricolă Olt. Există însă și excepții, iar acțiunea nu poate fi făcută fără obținerea unui acord din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Toate primăriile din județ au fost avertizate, cu obligația de a-i informa pe fermieri despre regulile stricte pe care trebuie să le respecte.


Fermierii din sudul județului sunt în plină campanie de treierat. După această etapă urmează pregătirea terenului pentru cultura următoare. Cea mai simplă metodă de distrugere a resturilor vegetale constă în arderea miriștilor, soluție preferată de unii fermieri. Această acțiune este legală doar prin ordin eliberat de ISU Olt, respectând anumite reguli.
Ca în fiecare an, reprezentanții Direcției Agricole Olt au transmis primăriilor din tot județul o informare cu privire la măsurile de efectuare a arderilor miriștilor.
Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale poate avea consecințe grave, care uneori duc la pierderi de vieți omenești.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019