Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Restaurantele, obligate să raporteze fiecare eveniment
11.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 460

Reguli noi pentru restaurantele din Olt care organizează evenimente. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a impus tuturor organizatorilor să trimită, înainte de fiecare eveniment, o notificare în care să fie precizate informații exacte despre numărul de participanți și proveniența alimentelor. În plus, toți vor fi obligați să păstreze probe din preparatele alimentare și să le ducă la analize.


 Temperaturi ridicate, un local nesupravegheat sanitar veterinar, alimente neverificate. Toate acestea pot transforma o petrecere organizată la un restaurant într-un adevărat coșmar pentru consumatori. Tocmai de aceea, inspectorii sanitari veterinari au decis că trebuie să aibă un control mai strict asupra preparatelor și modului de servire din fiecare restaurant din județ. Pentru că nu le pot controla pe toate într-un timp scurt, au gândit un program ce presupune obligații în plus pentru organizatori.
Măsura este în vigoare, iar localurile organizatoare de evenimente sunt nevoite să o respecte. Așa că, înainte să servească meniul festiv, trebuie să demonstreze că au folosit ingrediente sigure, iar produsul final a fost gătit în condiții de igienă. În acest sens, probe din fiecare fel de mâncare servit vor ajunge, obligatoriu, la analize.
Până acum, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare au verificat zeci de localuri și au aplicat sancțiuni, acolo unde condițiile de igienă au lăsat de dorit.

Verificările s-au intensificat și la celelalte localuri de alimentație publică, odată cu instalarea temperaturilor ridicate. Inspectorii vor să se asigure că alimentele sunt depozitate corespunzător, că spațiile de lucru sunt curate și materia primă provine dintr-o sursă sigură pentru consum.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019