Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 1.300 de olteni primesc stimulent de inserție
15.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 644

Pentru că au renunțat la concediul de creștere a copilului înainte ca cei mici să împlinească vârsta de doi ani, mai bine de 1.300 de olteni primesc stimulent de inserție. Agenția de Plăți și Inspecție Socială a explicat astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, condițiile în care se poate acorda acest drept, dar și obligațiile beneficiarilor și angajatorilor.


 Stimulentul de inserție, un venit suplimentar acordat de stat părinților care se întorc la serviciu înainte ca cel mic să împlinească vârsta de doi ani, are foarte mulți beneficiari în rândul persoanelor din județul Olt. Potrivit statisticilor Agenției de Plăți și Inspecție Socială, la 31 martie erau pe listă 1.365 de beneficiari, dintre care 599 bărbați. Reprezentanții instituției au prezentat astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, toate detaliile acordării acestui drept.
Pentru a beneficia de stimulent de inserție, părinții trebuie să depună, la primăria de domiciliu, o cerere însoțită de documentul care atestă reluarea activității, certificatul de naștere al copilului și buletinele părinților.
Angajatorul este obligat prin lege să mențină la lucru persoana care beneficiază de stimulent, cu excepția cazurilor când se produce o reorganizare judiciară sau societatea respectivă intră în faliment. Beneficiarul are, la rândul său, o obligație esențială, cea de a obține venituri supuse impozitării pe toate durata obținerii stimulentului. În caz contrar, trebuie să notifice agenția, care va dispune suspendarea acestui drept.
AJPIS Olt plătește lunar aproximativ 860.000 lei către beneficiarii stimulentelor de inserție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE