Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Ce facem cu electrocasnicele uzate?
23.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 327

Cum scăpăm de televizoarele, calculatoarele, imprimantele, frigiderele sau chiar mașinile de spălat și aragazele uzate? Este o întrebare la care mulți slătineni nu găsesc răspunsul. Societatea de salubritate a Slatinei, Salubris, este singurul operator autorizat din județ pentru colectarea acestora. Echipamentele vechi pot fi aduse la sediul firmei din strada Cazărmii, iar în cazul în care acestea se află în Slatina, pot fi ridicate de operatori chiar de la domiciliu, gratuit.


 Deșeurile rezultatele din echipamentele electrocasnice devin o povară pentru mulți cetățeni. Cu excepția cazurilor în care sunt acceptate la schimb, atunci când se achiziționează aparate noi, ele nu își găsesc locul prea ușor în casele sau în curțile oamenilor. Ceea ce puțini slătineni știu este că ele sunt colectate gratuit de operatorul de salubritate.
În cazul în care slătinenii nu pot aduce pe cont propriu aceste deșeuri la sediul operatorului de salubritate, atunci pot cere, telefonic, ridicarea echipamentelor uzate de la domiciliu, fără să plătească nimic.
Conform cerințelor în domeniul protecției mediului impuse de Uniunea Europeană, cantitatea de deșeuri din echipamente electrice și electrocasnice colectate ar trebui să fie de 4 kilograme pe cap de locuitor. În Slatina, spre exemplu, conform ultimei statistici, se colectaseră doar 0,3 kg de astfel de deșeuri.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018