Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce facem cu electrocasnicele uzate?
23.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 345

Cum scăpăm de televizoarele, calculatoarele, imprimantele, frigiderele sau chiar mașinile de spălat și aragazele uzate? Este o întrebare la care mulți slătineni nu găsesc răspunsul. Societatea de salubritate a Slatinei, Salubris, este singurul operator autorizat din județ pentru colectarea acestora. Echipamentele vechi pot fi aduse la sediul firmei din strada Cazărmii, iar în cazul în care acestea se află în Slatina, pot fi ridicate de operatori chiar de la domiciliu, gratuit.


 Deșeurile rezultatele din echipamentele electrocasnice devin o povară pentru mulți cetățeni. Cu excepția cazurilor în care sunt acceptate la schimb, atunci când se achiziționează aparate noi, ele nu își găsesc locul prea ușor în casele sau în curțile oamenilor. Ceea ce puțini slătineni știu este că ele sunt colectate gratuit de operatorul de salubritate.
În cazul în care slătinenii nu pot aduce pe cont propriu aceste deșeuri la sediul operatorului de salubritate, atunci pot cere, telefonic, ridicarea echipamentelor uzate de la domiciliu, fără să plătească nimic.
Conform cerințelor în domeniul protecției mediului impuse de Uniunea Europeană, cantitatea de deșeuri din echipamente electrice și electrocasnice colectate ar trebui să fie de 4 kilograme pe cap de locuitor. În Slatina, spre exemplu, conform ultimei statistici, se colectaseră doar 0,3 kg de astfel de deșeuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019