Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Amenzi pentru munca la negru
12.04.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 204

300 de controale și aproape tot atâtea măsuri au fost dispuse de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, în urma verificărilor desfășurate în luna martie la angajatorii din județ. Mai multe persoane au fost prinse lucrând la negru, iar patronii au fost sancționați de inspectorii în control. Valoarea amenzilor se ridică la 240.000 de lei, mai mare față de luna februarie.


 În luna martie 2018, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și cel al securității și sănătății în muncă. Acțiunile au vizat firmele care își desfășoară activitatea în diferite domenii.
La fiecare control al celor de la ITM sunt descoperiți muncitori la negru. De data aceasta, numărul lor a fost mai mare, față de lunile trecute.
Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii ITM au dat și mai multe avertismente. Totodată s-a dispus remedierea neregulilor constatate. Printre problemele găsite se află neevidențierea orelor de muncă efectuate sâmbăta și duminica, nerepartizarea programului de lucru pentru salariații cu timp partial, dar și întârzieri la plata salariilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018