Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Angajatorii olteni, în căutare de ucenici
11.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 772

Din acest an, tot mai mulți agenți economici olteni au solicitat acordarea de subvenții pentru ucenicii angajați. Dacă anul trecut s-au încheiat convenții pentru un număr de cinci ucenici, anul acesta, în primele trei luni ale anului, s-au încheiat convenții pentru 15 persoane care doresc să se califice la locul de muncă.


 La inițiativa angajatorilor, la locul de muncă se poate realiza formarea profesională a muncitorilor, în baza unui contract de ucenicie. În județul Olt, comparativ cu anul trecut, numărul agenților economici care se arată interesați de încheierea unui astfel de contract este în creștere.
Din 2015 a intrat în vigoare legea prin care firmele care angajează ucenici primesc sume de bani. Din vara anului trecut, agenții economici care încadrează ucenici primesc lunar, pentru fiecare ucenic încadrat, suma de 1.125 lei .
Angajatorii care doresc să organizeze astfel de activități au obligația să comunice Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, locurile de muncă libere care pot fi ocupate prin încheierea de contracte de ucenicie, în termen de cinci zile de la vacantare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

A scăpat de viața de pe străzi

Homless-ul Slatinei, cel care umbla cu hainele murdare și netuns prin oraș, duce acum o viață normală. Are o masă și un pat cald, primește tratament și se află în grija personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci. El a scăpat de dormitul pe străzi datorită autorităților locale care s-au sesizat, iar bărbatul a fost internat în spital. Acum primește și o pensie, iar managerul Spitalului din Schitu, Sorin Brătoi, vrea să îl ajute să găsească o locuință socială.
07 Dec 2018