Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Angajatorii olteni, în căutare de ucenici
11.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 766

Din acest an, tot mai mulți agenți economici olteni au solicitat acordarea de subvenții pentru ucenicii angajați. Dacă anul trecut s-au încheiat convenții pentru un număr de cinci ucenici, anul acesta, în primele trei luni ale anului, s-au încheiat convenții pentru 15 persoane care doresc să se califice la locul de muncă.


 La inițiativa angajatorilor, la locul de muncă se poate realiza formarea profesională a muncitorilor, în baza unui contract de ucenicie. În județul Olt, comparativ cu anul trecut, numărul agenților economici care se arată interesați de încheierea unui astfel de contract este în creștere.
Din 2015 a intrat în vigoare legea prin care firmele care angajează ucenici primesc sume de bani. Din vara anului trecut, agenții economici care încadrează ucenici primesc lunar, pentru fiecare ucenic încadrat, suma de 1.125 lei .
Angajatorii care doresc să organizeze astfel de activități au obligația să comunice Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, locurile de muncă libere care pot fi ocupate prin încheierea de contracte de ucenicie, în termen de cinci zile de la vacantare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018