Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Hristos a înviat!
10.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 315

A fost o noapte cu lumină pentru sutele de credincioși care au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală din Slatina. Împreună s-au bucurat de Lumina Sfântă, care le-a adus vestea celei mai importante sărbători a creștinilor, Paștele.


 Slătinenii au sărbătorit Învierea Domnului cu mare bucurie și pace în suflet. La Catedrala Episcopală, un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, i-au chemat pe credincioși să aprindă Lumina Sfântă.
La miezul nopții, preoții au salutat mulțimea cu mesajul Pascal „Hristos a Înviat” și le-au urat sănătate, pace și bucurie.
În prima zi de Paște, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”. Preasfinția Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi:
„Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înțelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paști, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018