Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Hristos a înviat!
10.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 311

A fost o noapte cu lumină pentru sutele de credincioși care au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală din Slatina. Împreună s-au bucurat de Lumina Sfântă, care le-a adus vestea celei mai importante sărbători a creștinilor, Paștele.


 Slătinenii au sărbătorit Învierea Domnului cu mare bucurie și pace în suflet. La Catedrala Episcopală, un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, i-au chemat pe credincioși să aprindă Lumina Sfântă.
La miezul nopții, preoții au salutat mulțimea cu mesajul Pascal „Hristos a Înviat” și le-au urat sănătate, pace și bucurie.
În prima zi de Paște, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”. Preasfinția Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi:
„Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înțelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paști, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018