Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Hristos a înviat!
10.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 294

A fost o noapte cu lumină pentru sutele de credincioși care au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală din Slatina. Împreună s-au bucurat de Lumina Sfântă, care le-a adus vestea celei mai importante sărbători a creștinilor, Paștele.


 Slătinenii au sărbătorit Învierea Domnului cu mare bucurie și pace în suflet. La Catedrala Episcopală, un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, i-au chemat pe credincioși să aprindă Lumina Sfântă.
La miezul nopții, preoții au salutat mulțimea cu mesajul Pascal „Hristos a Înviat” și le-au urat sănătate, pace și bucurie.
În prima zi de Paște, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”. Preasfinția Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi:
„Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înțelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paști, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018