Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Hristos a înviat!
10.04.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 330

A fost o noapte cu lumină pentru sutele de credincioși care au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală din Slatina. Împreună s-au bucurat de Lumina Sfântă, care le-a adus vestea celei mai importante sărbători a creștinilor, Paștele.


 Slătinenii au sărbătorit Învierea Domnului cu mare bucurie și pace în suflet. La Catedrala Episcopală, un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, i-au chemat pe credincioși să aprindă Lumina Sfântă.
La miezul nopții, preoții au salutat mulțimea cu mesajul Pascal „Hristos a Înviat” și le-au urat sănătate, pace și bucurie.
În prima zi de Paște, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”. Preasfinția Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi:
„Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înțelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paști, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

A scăpat de viața de pe străzi

Homless-ul Slatinei, cel care umbla cu hainele murdare și netuns prin oraș, duce acum o viață normală. Are o masă și un pat cald, primește tratament și se află în grija personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci. El a scăpat de dormitul pe străzi datorită autorităților locale care s-au sesizat, iar bărbatul a fost internat în spital. Acum primește și o pensie, iar managerul Spitalului din Schitu, Sorin Brătoi, vrea să îl ajute să găsească o locuință socială.
07 Dec 2018