Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Paul Stănescu, bilanț la Ziua Olteniei
21.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 205

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost prezent ieri la Craiova, la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Olteniei. El a vorbit despre sutele de investiții care vor fi realizate din intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, în această zonă a țării, dar și despre fondurile europene accesate de regiune, prin Programul Operațional Regional.


 Ziua Olteniei a fost sărbătorită ieri cu fast în Craiova, în „capitala” regiunii. Organizatorii s-au întrecut în activități artistice de tot felul, care au dovedit încă o dată că oltenii știu să petreacă pe cinste, de ziua lor. La evenimentele organizate a luat parte și vicepremierul Paul Stănescu, oltean de la Vișina.
„Această sărbătoare este cu atât mai importantă în acest an, când ne pregătim de Centenarul Marii Uniri și cu toții știm importanţa pe care a avut-o Oltenia în Marea Unire. Să nu uităm că Prima Unire a fost făcută la noi, de un oltean – Mihai Viteazul, în 1600”, a spus ministrul Dezvoltării.
Întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării și oltenii care au luat parte la evenimentul găzduit de Teatrul Național din Craiova a fost și un bun prilej de bilanț al derulării proiectelor de dezvoltare. Paul Stănescu a vorbit despre proiectele în cadrul PNDL, dar și despre investițiile pe fonduri europene din Oltenia.

Vicepremierul Paul Stănescu, la Ziua Olteniei:

„Mă bucur că regiunea Sud-Vest Oltenia derulează multe proiecte importante atât din fonduri naţionale, cât şi europene.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, de exemplu, avem, până în prezent, 403 contracte semnate, în valoare totală de aproape 1,5 miliarde de lei, care vizează lucrări de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare de drumuri, poduri şi podeţe, precum şi modernizarea infrastructurii educaţionale (creşe, grădiniţe, şcoli). De asemenea, această regiune a accesat fonduri europene (prin Programul Operaţional Regional) în valoare de peste 250 de milioane de euro, pentru 43 de proiecte”, a precizat vicepremierul Paul Stănescu.
Din județul Olt au fost declarate eligibile peste 200 de proiecte de investiții depuse de autoritățile locale, în cadrul PNDL. Pentru multe dintre ele au fost semnate deja contractele de finanțare, urmând ca lucrările să înceapă în a doua parte a anului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE